ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ŞEKERSİZ KEK

Şekersiz Kek

Şekersiz kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şekersiz Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 10 kuru incir 
  • 10 kuru kayısı 
  • 1.5 su bardağı badem 
  • 1 su bardağı fındık içi 
  • 2 yumurta 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 yemek kaşığı şekersiz sürülebilir çikolata

Şekersiz Kek Nasıl Yapılır?

  • Kuru incir ve kuru kayısıları yumuşamaları için yaklaşık 5-10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp kağıt havlu ile kurulayın ve küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Badem ve fındık içlerini toz haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. 
  • Yumurtalar, süt ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Çırpılmış yumurtalara toz badem, toz fındık, küp  doğradığınız kuru meyveler, kabartma tozu, tarçın ve sürülebilir çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı hafif yağlayıp unladığınız kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla düşük kalorili unsuz ve şekersiz kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!