Şeftalili Ve Kivili Cheesecake

Şeftalili Ve Kivili Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şeftalili Ve Kivili Cheesecake için

Malzemeler

Kek tabanı için

  • 75 gr margarin
  • 1 buçuk paket bisküvi
  • Yarım çorba kaşığı tarçın
  • 1 tutam rendelenmiş muskat
  • 1 çorba kaşığı kayısı reçeli

Üst malzeme

  • 3 kahve fincanı portakal suyu
  • 1 buçuk çorba kaşığı jöle
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 200 gr labne peyniri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 2 kivi
  • 2 şeftali
Şeftalili Ve Kivili Cheesecake

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Bisküvileri ufalayın. Muskat ve tarçını ekleyip harmanlayın.  Margarini bir tavada eritip reçelle karıştırın. Bisküviye ilave edip yedirinceye kadar karıştırmaya devam edin.

Yirmi cm çapında bir kelepçeli kalıba hazırladığınız malzemeyi yayıp bastırarak üzerini düzeltin. Buzdolabına alıp üst malzeme hazır oluncaya kadar bekletin.

Portakal suyunu ısıtıp jöleyi ekleyin. Kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtup jöle eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını tozşekerle iyice çırpın. Labne peyniri ekleyip karıştırın. Jöleli portakal suyunu ilave edip çırpın ve bekletin.

Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave ederek kar halinde çırpın. Süt kremasına bir tutam tuz ekleyip koyulaşana kadar çırpın. Çırpılmış yumurta akını ve kremayı peynirli karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırarak yedirin.

Hazırladığınız karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Kalıbı buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin. şeftali ve kivileri soyup dilimleyin. Kalıbı dolaptan çıkarıp meyve dilimlerini üzerine dekoratif şekilde dizip tekrar buzdolabına alın. Bir gece bekletip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo