ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ SAHANDA YUMURTA (KAYISILI GÜNLÜK CHEESECAKE)

Sahanda Yumurta (Kayısılı Günlük Cheesecake)

Sahanda yumurta (Kayısılı günlük cheese cake)

Sevgili Elif Tapan'dan çocukların çok seveceği yumurta görünümlü kayısılı cheesecake tarifimiz var. Yapımında krem peynir, bisküvi ve kayısı kullanılan cheesecake, çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem şık görünümü, hem de lezzetiyle yemeye doyamayacağınız kayısılı cheesecake, gün içinde taze taze tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, kayısılı günlük cheesecake tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kayısılı beyaz çikolatalı cheesecake veya çikolatalı cheesecake tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sahanda Yumurta (Kayısılı Günlük Cheesecake) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket burçak bisküvi (130 g)
  • 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket beyaz krem peynir (200 g)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2-4 adet kayısı

Üzeri için

  • Kayısı marmelatı

Sahanda Yumurta (Kayısılı Günlük Cheesecake) Nasıl Yapılır?

  • Bisküviyi robotta çekin ve eritilmiş tereyağını ilave ederek ıslak ve yapışık bir karışım elde edin. 
  • Karışımı fırına girebilecek tek kişilik kaplara sıkıca bastırarak yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  • Krem peynir, pudra şekeri, vanilyayı bir kaba alarak karıştırın.  
  • Kayısıları ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve sıcak su dolu bir kapta 1-3 dakika bekletin.
  • Fırınlanmış ve soğumuş bisküvi tabanının üzerine peynir karışımını yanları hafif görünecek şekilde sürün. 
  • Sıcak buda beklettiğiniz kayısıların kabuklarını soyun ve 1 veya 2 sarılı yumurta görünümünü elde etmek için peynir karışımının üzerine yerleştirin. 
  • Son olarak az miktarda kayısı marmelatı sürün ve servis edin. 

Kayısılı Cheesecake Tarifinin Püf Noktası

  • Özellikle çocukların çok seveceği bu yumurta görünümlü kayısılı kekte kayısı marmelatı yerine portakal reçeli de kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!