ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PUANTİYELİ KEK

Puantiyeli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Puantiyeli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 150 ml süt
  • 300 gr un
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Çilek reçeli

Puantiyeli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpın. Süt, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya ayırın ve birine kakao ekleyin. Kağıttan muffin kaplarının 1/3’ünü hamur ile doldurun. Üzerine 1 çay kaşığı reçel ekleyip tekrar hamur ile doldurun. Beyaz renkli hamurun üzerine kakaolu hamur ile puantiyeler yapın. Kakaolu hamurun üzerine de beyaz hamur ile puantiyeler yapın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Soğuyunca servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!