Puantiyeli Kek

Puantiyeli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Puantiyeli Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 150 ml süt
  • 300 gr un
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Çilek reçeli
Puantiyeli Kek

Nasıl Yapılır

Yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpın. Süt, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya ayırın ve birine kakao ekleyin. Kağıttan muffin kaplarının 1/3’ünü hamur ile doldurun. Üzerine 1 çay kaşığı reçel ekleyip tekrar hamur ile doldurun. Beyaz renkli hamurun üzerine kakaolu hamur ile puantiyeler yapın. Kakaolu hamurun üzerine de beyaz hamur ile puantiyeler yapın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Soğuyunca servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo