ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ PORTAKALLI VE KAKULELİ BROWNİE

PORTAKALLI VE KAKULELİ BROWNİE

Portakallı ve kakuleli brownie
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı ve kakuleli brownie tarifi için malzemeler
  • 200 g bitter çikolata
  • 175 g tereyağı
  • 300 g toz şeker
  • 120 g un
  • 15 g kakao
  • 3 yumurta
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay kaşığı toz kakule

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Portakallı çikolata parçaları
Portakallı ve kakuleli brownie hazırlanışı

  •  Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında toz şeker, un ve kakaoyu harmanlayın. Soğuyan çikolata ve yumurtaları ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Rendelenmiş portakal kabuğu ve kakuleyi ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili kare bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ve portakallı çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!