Portakal Soslu Kakaolu Kek

Portakal Soslu Kakaolu Kek
14 Mart 2025

Portakal Soslu Kakaolu Kek Tarifi; Yoğun kakao lezzeti ve taze portakalın ferahlatıcı aroması bir araya geliyor! Nemli dokusuyla her lokmada yumuşacık hissiyat veren bu Portakal Soslu Kakaolu Kek tarifi, çay saatlerinize ve özel günlerinize eşlik edecek enfes bir tatlı. Üzerine dökülen hafif ekşi ve tatlı dengesiyle mükemmel kıvama sahip portakal sosu, kakaolu kekin lezzetini zirveye taşıyor. İşte Portakal Soslu Kakaolu Kek yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Portakallı Islak Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Portakal Soslu Kakaolu Kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Portakal Soslu Kakaolu Kek 320 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Portakal Soslu Kakaolu Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Portakallı Sos için:

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Portakal Soslu Kakaolu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Portakal soslu kek tarifi  için yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelşk fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  5. Küçük bir tencereye portakal suyu, şeker, nişasta ve portakal kabuğunu ekleyin.
  6. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Hafif kıvam aldığında ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  7. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine portakal sosunu dökün.
  8. Dilerseniz rendelenmiş çikolata veya fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kekin üzerine portakal kabuğu rendesi, file badem, fındık kırıkları veya rendelenmiş bitter çikolata serpiştirerek şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Bu kekin yoğun kakao lezzetini dengelemek için vanilyalı dondurma, çırpılmış krema, bir top kaymaklı dondurma veya hafif ekşi aromalı labne kreması eşlik edebilir.
  • Kekinizi ılık olarak servis edebilir veya bir gece buzdolabında dinlendirerek daha yoğun ve oturmuş lezzetle sunabilirsiniz.
  • Yanında bir fincan taze demlenmiş filtre kahve, Türk kahvesi, chai latte, sıcak çikolata, portakal kabuğu ile aromalandırılmış çay veya sütlü kahve harika bir eşlikçi olacaktır.
Püf Noktası
  • Hamuru hazırlarken yumurta ve şekeri iyice çırpın. Bu, keke hacim kazandırır.
  • Portakal kabuğu rendesini kek harcına da ekleyebilirsiniz. Bu, aromayı artıracaktır.
  • Portakal sosunu pişirirken sürekli karıştırın ki topaklanma olmasın. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz daha portakal suyu ekleyerek açabilirsiniz.
  • Kek fırından çıktıktan sonra hafif ılık hale gelince üzerine sosu dökün. Böylece kek sosu daha iyi emer ve nemli bir yapı kazanır.
  • Sosu dökmeden önce keki küçük delikler açarak çatalla hafifçe delin. Böylece sos iç kısımlara daha fazla nüfuz eder ve keki daha lezzetli hale getirir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo