Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek
07 Şubat 2023

@birenkbitat Canan Teztürer’in nefis portakallı keki mis gibi lezzeti ve muhteşem kokusu ile herkesi mutfağa davet ediyor. Çay saatlerinde sunabileceğiniz farklı kek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla ıslak kek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Islak Kek için

Malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı (150 gram) tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gram) (Rafine şekersiz yapmak isterseniz Agave 1/2 su bardağı+1yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı + 3/4 su bardağı (240gram) un
  • 1/4 su bardağı (30 gram) mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/3 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (ince)
  • 1 paket vanilin
  • 1/4 su bardağı +1 yemek kaşığı (90 gram) krema
  • 3/4 su bardağı (180ml) taze sıkılmış portakal suyu

Portakal şurubu için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 -3 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

Krem peynirli sır için: (İsteğe bağlı)

  • 3 yemek kaşığı krem peynir
  • 3/4 su bardağı (85g) pudra şekeri
  • 1 -2 yemek kaşığı krema (istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz)
Portakallı Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
  2. Bir kapta un, mısır nişastası, kabartma tozu, karbonat, vanilin ve tuzu karıştırın ve bir kenara koyun.
  3. Yumurta ve şekeri birlikte çırpın (2 katı olana kadar)
  4. Ardından portakal rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  5. Eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyin. Karışana kadar çırpın.
  6. Krema ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
  7. Portakal suyunu ekleyin ve karıştırın.
  8. En düşük hızda, un karışımını ekleyip karışana kadar çırpın.
  9. Pürüzsüz bir hamur oluşana kadar karıştırın. Hamuru hazırlanan kalıba aktarın ve üst kısmı düzleştirin (kalıp ölçüsü 20-23 cm’i geçmemeli)
  10. Önceden ısıtılmış 180 dereyece ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.

Portakal şurubu yapmak için:

  1. Küçük bir tencerede portakal suyu ve şekeri kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Kaynama noktasına ulaştığında ocaktan alın. 
  2. Kürdan ile kekin her yerine küçük delikler açın. 
  3. Öncelikle hazırladığınız şurubun üçte birini kekin yüzeyine fırça yardımı ile sürün.
  4. Kek 10 dakika soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin. 
  5. Kalan şurubu kekin üstüne ve yanlarına sürün.
  6. Kekin soğuması için bekletin. Servis yapmadan önce kekin üzeri için (isteğe bağlı) krem peynirli sırınızı hazırlayın.

Krem peynir sırını yapmak için:

  1. Bir kapta krema ve krem peynirini pürüzsüz olana kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
  2. Sırı kekin üzerine dökün ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo