ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PANCARLI BROWNİE

Pancarlı Brownie

Pancarlı brownie

Kaç
Kişilik

16 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g toz şeker
  • 75 g kakao
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı pancar püresi
  • ¾ su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • File fındık

Pancarlı Brownie Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hafif kahverengi olunca ocaktan alın. Toz şeker, kakao ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tereyağlı karışıma ilave edin. Vanilya özü ve pancar püresini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve damla çikolatayı ekleyip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Karışımı yağladığınız fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine file fındık serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!