Pancarlı Brownie

Pancarlı Brownie
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancarlı Brownie için

Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g toz şeker
  • 75 g kakao
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı pancar püresi
  • ¾ su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • File fındık
Pancarlı Brownie

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hafif kahverengi olunca ocaktan alın. Toz şeker, kakao ve tuzu ekleyip karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tereyağlı karışıma ilave edin. Vanilya özü ve pancar püresini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve damla çikolatayı ekleyip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  3. Karışımı yağladığınız fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine file fındık serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo