ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PANCARLI BROWNİE

Pancarlı Brownie

Pancarlı brownie

Kaç
Kişilik

16 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g toz şeker
  • 75 g kakao
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı pancar püresi
  • ¾ su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • File fındık

Pancarlı Brownie Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hafif kahverengi olunca ocaktan alın. Toz şeker, kakao ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve tereyağlı karışıma ilave edin. Vanilya özü ve pancar püresini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve damla çikolatayı ekleyip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Karışımı yağladığınız fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra üzerine file fındık serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.