ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MUZLU MERMER KEK

Muzlu Mermer Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu Mermer Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 3 muz
  • 2 yumurta
  • 1/3 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Muzlu Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Muzların kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Un, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını iyice çırpın. Yumurta ve kremayı ekleyin. Un karışımı ile muz püresini ilave edip mikserle karıştırın. Damla çikolataları benmari usulü eritin. Hamurun 1 su bardağını ayırıp eritilmiş çikolata ile karıştırın. Kalıba kaşıkla ince beyaz hamurdan yayın. Üzerine çikolatalı hamurdan ekleyin. Sırasıyla hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kek kalıbını fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!