ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MUZ KEKİ

Muz Keki

Muz keki

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muz Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 3 olgun muz
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata veya kuvertür
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Süslemek için:

  • Çikolata sos

Muz Keki Nasıl Yapılır?

  • Muzları bir çırpma kabında ezip püre haline getirin. Üzerine esmer şekeri, yumurta ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve tuzu homojen bir karışım haline getirin. Hazırladığınız unlu karışımı, muzlu karışımın üzerine ekleyin ve un topağı kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
  • Karışımın üzerine damla çikolataları ekleyip biraz daha karıştırın. Isıya dayanıklı cam kabı tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını fırın kabına aktarın ve üzerini spatula ile düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenen kekin üzerine dilerseniz çikolata sosu dökerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!