ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MISIRLI TUZLU KEK

Mısırlı Tuzlu Kek

Mısırlı tuzlu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısırlı Tuzlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı kepekli un 
  • 1 su bardağı mısır unu 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 125 g tereyağı 
  • 4-5 kurutulmuş domates 
  • 1 çay bardağı mısır 
  • Yarım çay bardağı doğranmış siyah zeytin 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 2-3 dal dereotu 
  • 2-3 dal maydanoz 
  • 3-4 yeşil soğan 
  • Tuz 
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

Mısırlı Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye kepekli unu ve mısır ununu eleyin. Kabartma tozunu katıp karıştırın. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. Üzerine sütü ekleyerek karıştırın.
  • Eritip ılıttığınız tereyağı, küp doğradığınız kurutulmuş domates, mısır, doğranmış siyah zeytin, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıydığınız yeşillikler, tuz ve haşhaşı da ekleyerek sıvılarla kuruları iyice karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.