Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek

Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 200 ml krema
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet taze patates (Orta boy)
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 paket karbonat
  • Yarım limonun suyu
  • 100 g taze peynir (Misket şeklinde olanlardan)
  • 2 yemek kaşığı susam
Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları, limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı, kremayı, zeytinyağını ve baharatları çukur bir kapta, çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Mısır ununu ekleyip karıştırın.
  2. Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuğunu soymadan küp küp doğrayın. Taze soğanları da halka halka doğrayın. Tüm sebzeleri bir kapta karıştırın.
  3. Yumurtalı karışımın üzerine unları ve sebzeli karışımı ekleyin. Taze peynir dışındaki tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üzerlerine mini peynirleri hafifçe bastırarak yerleştirip susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo