ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MISIR UNLU VE BEZELYELİ KEK

Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek

Mısır unlu ve bezelyeli kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 200 ml krema
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet taze patates (Orta boy)
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 paket karbonat
  • Yarım limonun suyu
  • 100 g taze peynir (Misket şeklinde olanlardan)
  • 2 yemek kaşığı susam

Mısır Unlu Ve Bezelyeli Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları, limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı, kremayı, zeytinyağını ve baharatları çukur bir kapta, çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Mısır ununu ekleyip karıştırın.
  • Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuğunu soymadan küp küp doğrayın. Taze soğanları da halka halka doğrayın. Tüm sebzeleri bir kapta karıştırın.
  • Yumurtalı karışımın üzerine unları ve sebzeli karışımı ekleyin. Taze peynir dışındaki tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üzerlerine mini peynirleri hafifçe bastırarak yerleştirip susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!