Mantarlı Muffin

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Mantarlı Muffin Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 150 g un
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 3 yumurta
- 130 ml süt
- 60 ml zeytinyağı
İç harcı için
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 g konserve mantar
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 demet dereotu
- 100 g rendelenmiş kaşar peynir
Üzeri için
- Susam
Mantarlı Muffin Nasıl Yapılır?
İç harcı için ezdiğiniz sarımsağı ve rendelediğiniz
soğanı zeytinyağında hafif pembeleşinceye
kadar soteleyin. İnce dilimlediğiniz
mantarları ilave edip tuz ve karabiberlerle
tatlandırın. Mantarlar yumuşayıncaya kadar
soteleyin. İnce kıydığınız dereotunu
ilave edin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için un, kabartma tozu ve tuzu
bir karıştırma kabında harmanlayın. Ayrı
bir karıştırma kabında yumurtaları kabarana
kadar çırpın. Süt ve zeytinyağını ilave
edip 3-4 dakika daha çırpın. Unlu karışımı
yumurtalı karışıma ilave edip tüm malzeme
iyice özdeşleşene kadar bir spatula
yardımıyla karıştırın. Ilınan mantarlı harcı
ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
Karışımı hafif yağladığınız muffin kalıplarına
paylaştırın. Üzerlerine susam serpip
önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35
dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?