ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ LİMONLU HAŞHAŞLI KEK

Limonlu haşhaşlı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu haşhaşlı kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 g tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Limonlu haşhaşlı kek Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kabaran karışıma tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya esansını ekleyin. Limon kabuğu rendesi, haşhaş tohumu ve unu ilave edin. Son olarak kabartma tozunu da ilave edip kekinizi yağlı kağıt serili fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 - 50dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Mutfakların klasikleriden diyebileceğimiz bu kek hafif tatlılardan hoşlananların favorileri arasında yer alıyor.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.