Lav Kek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Lav Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lav Kek için

Malzemeler

  • 110 g tereyağı
  • 220 g bitter kuvertür çikolata
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı kakao
Lav Kek

Nasıl Yapılır

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolatanın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katıp karıştırın.
  2. Çikolatanın sıcaklığıyla eriyen tereyağı karışımına yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırdığınız kek harcına sırasıyla elenmiş pudra şekeri, un ve vanilya özütünü ilave edin
  3. Sufle kek kalıplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın. Üzerlerine kakao eleyip, kek kalıplarının taban ve kenar kısımlarını kakaoyla kaplayın. Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 12-15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alın. Ters çevirerek kalıplarından çıkarın ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo