ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LAV KEK

Lav Kek

Lav kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lav Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 110 g tereyağı
  • 220 g bitter kuvertür çikolata
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı kakao

Lav Kek Nasıl Yapılır?

  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolatanın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katıp karıştırın.
  • Çikolatanın sıcaklığıyla eriyen tereyağı karışımına yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırdığınız kek harcına sırasıyla elenmiş pudra şekeri, un ve vanilya özütünü ilave edin
  • Sufle kek kalıplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın. Üzerlerine kakao eleyip, kek kalıplarının taban ve kenar kısımlarını kakaoyla kaplayın. Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 12-15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alın. Ters çevirerek kalıplarından çıkarın ve servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!