ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KURU ÜZÜMLÜ VE İRMİKLİ KEK

Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr kuru üzüm
  • 475 ml elma suyu
  • 90 gr irmik
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Servis için

  • 200 ml krema
  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Kuru Üzümlü Ve İrmikli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. 4 küçük kek kalıbını yağlayın. Üzümleri ve elma suyunu bir sos tenceresinde ısıtın. Kaynayınca meyvelerin şişmesi için kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Meyvelerin yarısını kalıpların dibine paylaştırın. Tencereye irmik ve tarçını ilave edip karıştırarak kaynatın. Kapağını kapatın ve irmik suyu çekinceye kadar kısık ateşte bekletin. İrmikli karışımı kalıplara döküp iyice yayın. Kalıpları alüminyum folyoyla iyice sarıp kapatın. Kalıpların yarısına kadar gelecek şekilde kaynar su dolu bir tencerede 30 dakika pişirin. Kekler ılınınca ters çevirip kalıptan çıkarın. Çırpılmış krema ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip sıcak servis yapın.

Keklerin saklanmasında, oda sıcaklığında olması ve hava ile temasının kesilmesi önemlidir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!