Kuru Erikli Muffin

Kuru Erikli Muffin
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuru Erikli Muffin için

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 100 g esmer şeker
  • 300 g yoğurt
  • 120 g kuru erik
  • 90 g yulaf ezmesi
  • 170 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • Bir tutam tuz
Kuru Erikli Muffin

Nasıl Yapılır

Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin ve soğuması için bir kenara alın. Bir karıştırma kabında yumurta ve esmer şekeri şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan tereyağı, yoğurt ve küp doğradığınız kuru erikleri ilave edip karıştırın. Ayrı bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, un, kabartma tozu, granül kahve ve tuzu harmanlayın. Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo