ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KREMA SOSLU FISTIKLI BATON KEK

Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı ya da iri çekilmiş fıstık
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı pudra şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı krema
  • ¾ su bardağı file fıstık

Krema Soslu Fıstıklı Baton Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, şeker, vanilya, ayçiçeği yağı, labne peyniri ve ymurtaları mikserle iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstığı ekleyip spatula ile karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine aktarın. Kalıbı fırına yerleştirin ve kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Pudra şeker, limon suyu, vanilya ve kremayı bir kapta pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Süzgeçten geçirerek başka bir kaba aktarın. Kekin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Fıstık serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!