ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KITIR KAPLAMALI ÇİLEKLİ KEK

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr un
  • 350 gr çilek
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli  vanilin

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 70 gr un
  • 40 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine pudra şekeri ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip tekrar çırpın.
  • Son olarak dilimlediğiniz çilekleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
  • Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Üzeri için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içinde elinizle karıştırın.
  • Hazırladığınız kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Daha sonra dereceyi 160 dereceye getirip 35 dakika daha pişirin. Pişen keki fırından hemen çıkarmayın. Fırının ısısında 20 dakika bekletin.
  • Fırından çıkarıp oda ısısında 1-2 sat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis çilekli kek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!