ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KITIR KAPLAMALI ÇİLEKLİ KEK

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr un
  • 350 gr çilek
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli  vanilin

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 70 gr un
  • 40 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine pudra şekeri ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip tekrar çırpın.
  • Son olarak dilimlediğiniz çilekleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
  • Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Üzeri için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içinde elinizle karıştırın.
  • Hazırladığınız kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Daha sonra dereceyi 160 dereceye getirip 35 dakika daha pişirin. Pişen keki fırından hemen çıkarmayın. Fırının ısısında 20 dakika bekletin.
  • Fırından çıkarıp oda ısısında 1-2 sat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis çilekli kek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.