ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KEFİR İLE TARHANADAN PANKEK

Kefir İle Tarhanadan Pankek

Kefir ile tarhanadan pankek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kefir İle Tarhanadan Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g nohut unu
  • 130 g Uşak tarhanası
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı kefir
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitürü için:

  • 8-10 mantar
  • 2 kornişon turşu (Halka doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurt sosu için:

  • 1 su bardağı Denizli yanık yoğurt
  • 3 yemek kaşığı maden suyu

Kefir İle Tarhanadan Pankek Nasıl Yapılır?

  • Kefiri derin bir kasenin içerisinde köpürene kadar çırpın. Ardından yumurta, bal ve zeytinyağını ilave edip 4 dakika daha bütün malzeme karışana kadar çırpmaya devam edin.
  • Tuz, nohut unu ve tarhanayı ayrı bir kabın içerisinde bir çatal yardımıyla karıştırın.
  • Kuru karışımı önceden hazırladığınız sıvı karışıma azar azar ilave ederek ve yedirerek ekleyin.
  • Garnitür için ince doğradığınız mantarları, kornişon turşular ile birlikte zeytinyağında soteleyip ocaktan alın. Denizli yanık yoğurdunu bir kaseye alın ve maden suyu ile karıştırın. Pankekleri servis tabağına dizin. Yanında yoğurt sos ve mantarlı garnitürle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!