ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE PASTIRMALI KOLAY BÖREK

Peynirli ve pastırmalı kolay börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ve pastırmalı kolay börek tarifi için malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 domates
  • 1 sivribiber
  • 5 dilim pastırma
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşarpeyniri
  • 100 gr rendelenmiş eski kaşarpeyniri
  • 100 gr rendelenmiş beyazpeynir
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta

Peynirli ve pastırmalı kolay börek Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

İç malzemeyi hazırlamak için; domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmayı ince şeritler halinde kesin. Sivribiberi doğrayın. Rendelenmiş peynirler, domates, biber ve pastırmayı bir kapta harmanlayın.

Fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Süt, su ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın üzerine sürün. 2. ve 3. yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın. Üzerine kalan yufkayı yerleştirin.

Kalan sütlü karışımı böreğin üstüne gezdirerek yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.