ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ VE PASTIRMALI KOLAY BÖREK

Peynirli Ve Pastırmalı Kolay Börek

Peynirli ve pastırmalı kolay börek nasıl yapılır? Kolay böreğin iç harcında kaşar peyniri, eski peynir ve beyaz peynir olmak üzere 3 farklı peynir çeşidi kullanılır. Ayrıca ince dilimlenmiş pastırma ile lezzeti zenginleştirilmiştir. Listedeki malzemeler tamamsa, ortalama 30 dakika da hazırlanan peynirli ve pastırmalı kolay börek tarifine geçelim ve yeni tatlar keşfedelim.

Börek yapımında hazır peynir kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı kaşar peyniri ve beyaz peynir tariflerimizden yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Pastırmalı Kolay Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 5 dilim pastırma
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 100 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta

Peynirli Ve Pastırmalı Kolay Börek Nasıl Yapılır?

  • İç malzemeyi hazırlamak için; domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmayı ince şeritler halinde kesin.
  • Sivri biberi doğrayın. Rendelenmiş peynirler, domates, biber ve pastırmayı bir kapta harmanlayın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Süt, su ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
  • Bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın üzerine sürün. 2. ve 3. yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın. Üzerine kalan yufkayı yerleştirin.
  • Kalan sütlü karışımı böreğin üstüne gezdirerek yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Alternatif olarak çarşaf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!