ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAYISI VE YABAN MERSİNLİ KIRINTI KEKİ

Kayısı Ve Yaban Mersinli Kırıntı Keki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Ve Yaban Mersinli Kırıntı Keki Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 225 gr toz şeker
  • 225 gr kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 150 gr yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 300 gr kayısı
  • 100 gr yaban mersini

Kırıntı için

  • 30 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kek unu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kayısı Ve Yaban Mersinli Kırıntı Keki Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Dikdörtgen bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, şeker, un, kabartma tozu, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Kabın içine döküp 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Kırıntı hamuru için malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla yoğurun. Bir kasede yoğurt, vanilya ve pudra şekeri çırpın. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.

Kek pişince fırından çıkartın ve bekletmeden yoğurdu üzerine yayın. Kayısı ve yaban mersinlerini serpiştirin. Kırıntı hamurunu üzerine ufalayın. Tekrar fırına alıp üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Bol suyla yıkandıktan sonra tüketilmesi gereken şeftali bazı tuzlu yemeklere (dana ciğeri, ördek, yengeç) eklenebildiği gibi, dondurma, sorbe, sütlü tatlılar, pastalar, reçel yapımı, likör, komposto ve şekerlemelerde de kullanılmaktadır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!