ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARAMEL SOSLU KEK

Karamel Soslu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamel Soslu Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Elips şeklinde cupcake kalıpları
  • İri kırılmış Antep fıstığı

Karamel sos için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 75 gr tereyağı

Karamel Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Karamel sos için toz şekeri tavaya alıp kısık ateşte, kaşık değdirmeden rengi değişene kadar ısıtın. Ocaktan alıp küp doğranmış tereyağı ve kremayı ekleyip çırpma teli ile hızlıca karıştırarak özleşmesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Diğer yanda yumurtalar ve şekeri derin bir kaseye alıp mikser ile köpük gibi olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış cupcake kalıplarının yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekleri servis tabağına alıp karamel sosla kaplayıp iri kırılmış fıstıkla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!