Karamel Soslu Kek

Karamel Soslu Kek
01 Haziran 2022
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karamel Soslu Kek için

Malzemeler

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Elips şeklinde cupcake kalıpları
  • İri kırılmış Antep fıstığı

Karamel sos için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 75 gr tereyağı
Karamel Soslu Kek

Nasıl Yapılır

Karamel sos için toz şekeri tavaya alıp kısık ateşte, kaşık değdirmeden rengi değişene kadar ısıtın. Ocaktan alıp küp doğranmış tereyağı ve kremayı ekleyip çırpma teli ile hızlıca karıştırarak özleşmesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Diğer yanda yumurtalar ve şekeri derin bir kaseye alıp mikser ile köpük gibi olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış cupcake kalıplarının yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekleri servis tabağına alıp karamel sosla kaplayıp iri kırılmış fıstıkla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo