ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAKAOLU CEVİZLİ KEK

Kakaolu Cevizli Kek

Kakaolu kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Cevizli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 220 g buğday unu
  • 260 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu
  • ¾ su bardağı su 
  • 40 g kakao
  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 75 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Sosu için

  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 ml süt
  • 350 g pudra şekeri

Üzeri için

  • 20 g kırılmış ceviz içi

Kakaolu Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

  • Un, toz şeker, karbonat ve tuzu geniş bir kaba alıp harmanlayın. Bir sos tenceresinde su, kakao, tereyağının yarısı ve zeytinyağını karıştırın.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak pişirin. Unlu karışımı ekleyip mikserle çırpın.
  • Yumurtalar, sütün yarısı ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  • Sosu için, yağlar, kakao ve sütü bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  • Ocaktan alıp pudra şekerini ilave edin ve karışıma yedirerek karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu ılınan kekinizin üstüne döküp kırılmış ceviz içi serpin. Soğuduktan sonra kare dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!