ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ISPANAKLI KEK

Ispanaklı kek

Ispanaklı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta (Akları ve sarıları ayrılmış olmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı karbonat Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet ıspanak
  • 1.5 su bardağı kepekli veya çavdarlı un
  • 1 çay bardağı susam

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Ispanaklı kek Nasıl Yapılır

  • Ispanağı iyice yıkayıp süzün. Sadece yapraklarını alıp incecik doğrayın.Yumurta sarılarını derin ve geniş bir kaba koyun. Zeytinyağını ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süt, karbonat, tuz ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Ispanak ve unu ilave edip kaşıkla karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  • Diğer tarafta ayırdığınız yumurta aklarını başka bir karıştırma kabına koyun. Bir tutam tuz ekleyin ve mikserin yüksek hızıyla 5-6 dakika katılaşana kadar çırpın. Bu karışımı ıspanaklı karışıma ilave edip kaşıkla karıştırın. 22-24 cm çapında kelepçeli kek kalıbını zeytinyağıyla iyice yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarın. Üzerine susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Ilık keki dilimleyip sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.