ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ISPANAK PÜRELİ KREMALI KEK

Ispanak Püreli Kremalı Kek

Ispanak püreli kremalı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Püreli Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ıspanak püresi

Kreması için

  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Ispanak Püreli Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Zeytinyağı, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Son olarak ıspanak püresini ilave edin ve tekrar karıştırın. Harcı yağladığınız kelepçeli bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Kreması için krema ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alın. Hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Krema kıvam almaya başladığında labne peynirini ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Soğuyan kekinizi ortadan ikiye kesin.
  • Bir parçanın üzerine kremadan yayıp diğer parçayı üzerine kapatın. Kekinizin üzerini kalan krema ile kaplayın. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!