ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ HURMALI KEK

HURMALI KEK

Hurmalı kek
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 taze hurma

Üzeri için

  • 1 taze hurma (Olgun ve sert olandan)
  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık içi
Hurmalı kek Nasıl Yapılır

  • Bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Taze hurmayı ayrı bir kasede çatalla ezip püre haline getirin.
  • Bir kaseye unu, tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı ve diğer baharatları birlikte eleyerek harmanlayın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve hurma püresini ekleyip, mikser ile 4-5 dakika çırpın.
  • Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış baton bir kek kalıbına dökün. Hurmanın kabuğunu soyup dilimleyerek kek hamurunun üzerine yerleştirin. İri kırılmış fındık içlerini de serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.