ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ GÜLÜT KEK

Gülüt Kek

Gülüt kek

Sivas mutfağına özgü bir tarif olan gülüt, mısır unuyla hazırlanır. Çay saatlerinde servis edilen nefis gülüt keki, isteğe göre susam, ceviz veya fındık ile zenginleştirilebilir. Yumuşaklığı ve lezzeti ile çok sevilen bu tarifi, 20 dakika gibi kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Verilen tarif ölçülerinden ortalama 15 dilim çıkmaktadır. Malzemeler hazırsa, gülüt tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolatalı guinness kek, victoria sponge kek ve volcano kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gülüt Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı beyaz un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Gülüt Kek Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanılacak tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Kek harcını hazırladıktan sonra kullanacağınız kalıbı yağlayın.
  • Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydırın.
  • Harcın üzerine isteğe göre mavi haşhaş, fındık, ufalanmış ceviz veya susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!