Havuçlu Cupcake

Havuçlu Cupcake
21 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuçlu Cupcake için

Malzemeler

  • 90 gram tereyağı
  • 1/3 su bardağı şeker 
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu 
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü 
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi
  • 1-5 su bardağı rendelenmiş havuç
Havuçlu Cupcake

Nasıl Yapılır

Yapılışı
1. Kabımızı yağlıyoruz ve fırını 200 derecede 20 dakika ısıtıyoruz.
2. Önce tereyağını bir kapta çırpıyoruz.
3. Daha sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
4. Yumurtamızı ekleyip 10 dakika kadar çırpıyoruz.
5. Kuru malzemeleri (un , vanilya , tuz ve kabartma tozu) bir yerde karıştırıyoruz.
6. Kuru malzeme karışımını çırptıgımız ıslak karışıma tahta bir kaşık yardımı ile ekleyerek karıştırıyoruz.
7. Rendelenmiş havuçlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
8. En son üzüm , ceviz ve hindistan cevizini ekleyip tahta kaşığımız ile karıştırıyoruz.
9. Katı bir karışım elde edicez , karışımı daha önce yağladığımız 25 cm genişliğinde ki kabımıza döküyoruz.
10. 10 dakika 200 derecede sonra 15 dakika 150 derecede veya kürdanı ortasına batırdığımızda kürdan kuru çıkana kadar pişiriyoruz.Fırının gücüne göre ısı ve süreyi ayarlamak çok önemli.

Ben bugün yaptıgım keki arkadaşlarıma götüreceğim için cup kek şeklinde yaptım ve gerçekten güzel oldu. Serviside daha rahat oldu , isterseniz sizde 25 cm'li bir kap yerine 12 adet kücük kalıpta kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo