ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ HAVUÇLU CUP KEK

havuçlu cup kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

havuçlu cup kek tarifi için malzemeler

  • - 90 gram tereyagı - 1/3 su bardağı şeker - 2 yumurta - 1 su bardağı un - 1 paket vanilya - 1/2 paket kabartma tozu - 1/2 çay kaşığı tuz - 1/2 su bardağı çeviz - 1/2 su bardağı kuş üzümü - 1/3 su bardağı hindistan cevizi - 1
  • 5 su bardağı rendelenmiş havuç

havuçlu cup kek Nasıl Yapılır

Yapılışı
1. Kabımızı yağlıyoruz ve fırını 200 derecede 20 dakika ısıtıyoruz.
2. Önce tereyağını bir kapta çırpıyoruz.
3. Daha sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
4. Yumurtamızı ekleyip 10 dakika kadar çırpıyoruz.
5. Kuru malzemeleri (un , vanilya , tuz ve kabartma tozu) bir yerde karıştırıyoruz.
6. Kuru malzeme karışımını çırptıgımız ıslak karışıma tahta bir kaşık yardımı ile ekleyerek karıştırıyoruz.
7. Rendelenmiş havuçlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
8. En son üzüm , ceviz ve hindistan cevizini ekleyip tahta kaşığımız ile karıştırıyoruz.
9. Katı bir karışım elde edicez , karışımı daha önce yağladığımız 25 cm genişliğinde ki kabımıza döküyoruz.
10. 10 dakika 200 derecede sonra 15 dakika 150 derecede veya kürdanı ortasına batırdığımızda kürdan kuru çıkana kadar pişiriyoruz.Fırının gücüne göre ısı ve süreyi ayarlamak çok önemli.

Ben bugün yaptıgım keki arkadaşlarıma götüreceğim için cup kek şeklinde yaptım ve gerçekten güzel oldu. Serviside daha rahat oldu , isterseniz sizde 25 cm'li bir kap yerine 12 adet kücük kalıpta kullanabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.