ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ GLAZÜRLÜ LİMONLU KEK

Glazürlü Limonlu Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Glazürlü Limonlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Glazür için

  • 5 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 2 limon
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Glazürlü Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağ, süt, limon kabuğu ve limon suyu ekleyin. Un, kabartma tozu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Limonları yıkayıp ince dilimleyin ve tencereye yerleştirin. Üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Kekin üzerine döküp bir süre bekletin. Glazür için, pudra şekere limon suyu ekleyip karıştırın ve kekin üzerine sürün. Limon dilimlerini üzerine yerleştirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!