ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ GALLER KEKİ

Galler Keki

Galler Keki

Ana vatanı Birleşik Krallık olan galler keki, un, süt, baharat ve kuş üzümü ile hazırlanır. Galler'in geleneksel tariflerinden biri olan bu kek, eski zamanlarda maden işçilerinin eşleri tarafından yapılırmış. Hem ceplerinde kolayca taşıyabilmeleri, hem de doyurucu olması amacıyla yapılan Galler kekinin orijinal ismi ise ''welsh cake'' olarak bilinir. Sabah kahvaltılarına ve beş çayına çok yakışan Galler keki, ister sade, isterseniz de farklı reçellerle sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, geleneksel Galler keki tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak victoria sponge kek, runeberg keki ve çikolatalı guinnes kek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Galler Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Galler Keki Nasıl Yapılır?

  • Şeker, un ve kabartma tozunu bir kaba alarak karıştırın.
  • Üzerine tereyağını ekleyin ve topak topak bir karışım elde edin.
  • Ardından kuş üzümlerini de ekleyin.
  • Başka bir kapta yumurta ve sütü güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız sütlü karışımı, unlu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru 2 parçaya bölüm ve ince bir şekilde açın.
  • Su bardağının ağzıyla hamura bastırarak 16 adet yuvarlak elde edin.
  • Tavayı hafifçe yağlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların iki tarafını da 3 dakika, toplamda 6 dakika, olacak şekilde kızartın.
  • Hazırladığınız keklerin üzerine toz şeker veya pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Galler Keki Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Galler kekine muskat cevizi, zencefil, kakule gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Kızarttığınız kekleri kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
  • İsteğe göre kuru kayısı, kuru üzüm gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!