ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ELMALI VE YABAN MERSİNLİ KEK

Elmalı Ve Yaban Mersinli Kek

Elmalı ve yaban mersinli kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Yaban Mersinli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g un
  • 125 g badem unu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 200 g şeker
  • 250 g küp kesilmiş soğuk tereyağı
  • 500 g dilimlenmiş elma
  • 300 g yaban mersini

Elmalı Ve Yaban Mersinli Kek Nasıl Yapılır?

Un, badem unu, limon kabuğu rendesi ve 125 g toz şekeri karıştırma kabına alıp harmanlayın. Tereyağını ekleyerek ufalanmış ekmek içi görünümü elde edene kadar parmak uçlarınızla hafifçe karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hamurun yarısını yayın. Elma dilimleri ve yaban mersinini kalan toz şekere bulayarak hamurun üzerine dizin. Kalan hamurla üzerini kapatıp düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Klasik yaban mersinli kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!