ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ EDİNBURG KEKİ

Edinburg Keki

Edinburg keki

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Edinburg Keki Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • Yaklaşık 1 su bardağı un

Meyveler için

  • 8-10 kayısı
  • 2 orta boy şeftali
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı üzüm
  • 8-10 kuru mürdüm eriği
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Servis önerisi

  • Çırpılmış krema

Edinburg Keki Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için pudra şekeri ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını derin bir kaba aktarıp karıştırın. Bir taraftan yoğurmaya devam ederken diğer taraftan da unu azar azar ilave edin. Kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Buzdolabı poşetine ya da streç filme sardığınız hamuru derin dondurucuda, hamur iyice sertleşinceye kadar 1-2 saat bekletin.
  • Diğer taraftan meyveleri tavla zarı boyutunda küp küp doğrayın, derin bir kaba aktarın. İçine üzüm, ceviz, tarçın ve şekeri serpiştirip karıştırın. Bu arada 20-25 cm çapında ama kenarları yüksek porselen veya cam fırın kabını, yumuşamış tereyağı ya da sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız meyve karışımını içine boşaltın. Buzdolabında bekleyen donmuş hamuru çıkarıp, rendenin iri tarafıyla meyvelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde rendeleyin. Meyveli keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri sararıp kahverengiye dönünceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Keki ılık haldeyken servis tabaklarına aktarıp, dilerseniz çırpılmış krema ile de birlikte servis yapabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.