ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI BATON KEK

Çikolatalı Baton Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Baton Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2/3 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı Baton Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtayı ve şekeri çukur bir kaba alıp iyice çırpın. Şeker eriyip hacim iki katına çıktıktan sonra üzerine ayçiçeği yağını ilave edip çırpın. Kremayı ekleyin. Elediğiniz kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Damla çikolatayı da ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın kabına biraz un serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp yayın. Önceden 160 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!