ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATA KREMALI CUPCAKE

Çikolata Kremalı Cupcake

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolata Kremalı Cupcake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 220 gr tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 200 ml krema
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2~3 yemek kaşığı pasta süsü

Krema için

  • 140 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 85 gr tereyağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 50 gr bitter çikolata

Çikolata Kremalı Cupcake Nasıl Yapılır?

  • Krema için, krem peynir, krema, pudra şekeri ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle 10 dakika çırpın.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılındırın ve ekleyin. Ahşap spatula ile yavaş hareketlerle karıştırın.
  • Buzdolabına alıp hafifçe katılaşana kadar çırpın. Tereyağını toz şekerle karıştırarak mikserle 2 dakika çırpın.
  • Yumurtaları ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin. Kremayı ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Elenmiş un, tuz, kakao, karbonat ve kabartma tozunu ekleyin. Kısa bir süre daha mikserle karıştırın.
  • Cupcake kalıplarının 2/3’ünü dolduracak şekilde içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan keklerin üzerine dekoratif şekilde sıkın. Pasta süsleri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!