ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Beyaz Çikolata Soslu Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolata Soslu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı

Peynir dolgusu için

  • 800 gr labne peyniri
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket beyaz çikolata sosu
  • 500 ml süt
  • Antep fıstığı

Beyaz Çikolata Soslu Cheesecake Nasıl Yapılır?

Bu özel cheesecake tarifini listenize eklemeyi unutmayın. 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın. Eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbına bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin.

Krem peynir, şeker ve vanilyaları bir kasede mikserle iyice çırpın. Krema ve unu ekleyin. Teker teker yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün.

Kek kalıbının altını alüminyum folyo ile kaplayıp fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek kadar su doldurun. 180 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alarak 1 gece dinlendirin.

Beyaz çikolata sosunu süt ile pişirip ılınmaya bırakın. Cheesecake’i kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Sosu üzerine yayıp fıstık ve çiçeklerle süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!