ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BALLI VE TEREYAĞI SOSLU KEK

Ballı ve tereyağı soslu kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı ve tereyağı soslu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 hafif çırpılmış yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 + 3/4 su bardağı hazır kek unu
  • 3/4 su bardağı süt

Sos için

  • 60 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 su bardağı krema

Ballı ve tereyağı soslu kek Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen kek tarifleri arasında üst sıralarda. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Krem karamel kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı ile toz şekeri bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin. Vanilyayı da ilave edip iyice çırpın. Metal kaşık yardımıyla elenmiş kek ununu ve sütü bir kapta karıştırın. Karışımı yine metal kaşık ile kalıplara paylaştırın. 20 dakika fırında pişirin. Kekleri tel ızgara üzerine ters çevirin ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ufak bir tencerede tereyağını eritin. Bal ekleyip karıştırın. Kremayı da ilave edip kaynatın. Keki servis tabağına alın ve üzerine ballı sostan dökün.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.