ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BADEMLİ VE ŞEFTALİLİ KEK

Bademli Ve Şeftalili Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Ve Şeftalili Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 şeftali
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 45 gr badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 40 gr badem

Bademli Ve Şeftalili Kek Nasıl Yapılır?

Şeker, vanilya ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları, unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Una buladıktan sonra hamura ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzeri için şeftaliyi kabukları ile ince dilimleyin. Şekeri tavaya alıp eritin ve tereyağı ekleyin. Badem ve şeftali dilimlerini karışıma ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kalıptan çıkardığınız kekin üzerine hazırladığınız karışımını yayıp dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, klasil şeftalili kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!