Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek

Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek için

Malzemeler

  • 6 yumurtanın akı
  • 185 gr eritilmiş tereyağı
  • 75 gr toz fındık
  • 35 gr kırık Antep fıstığı
  • 1 su bardağı toz fıstık
  • 240 gr pudra şeker
  • 75 gr un
  • 2 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek için

  • Pudra şeker
Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yuvarlak şekilli bir kek kalıbını yağlayın. Yumurta aklarını bir kapta iyice köpük olana dek mikserle çırpın. Tereyağı, toz fındık, toz fıstık, kırık Antep fıstığı, toz şeker, un ve gül suyunu ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika fırında pişirin. Oda ısısına gelince üzerine bolca pudra şeker serpip servis yapın.

Leziz fındıklı kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Keklerinize ilave edeceğiniz bal veya kremayı tahta kaşık kullanarak ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo