ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE FINDIKLI KEK

Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurtanın akı
  • 185 gr eritilmiş tereyağı
  • 75 gr toz fındık
  • 35 gr kırık Antep fıstığı
  • 1 su bardağı toz fıstık
  • 240 gr pudra şeker
  • 75 gr un
  • 2 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek için

  • Pudra şeker

Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yuvarlak şekilli bir kek kalıbını yağlayın. Yumurta aklarını bir kapta iyice köpük olana dek mikserle çırpın. Tereyağı, toz fındık, toz fıstık, kırık Antep fıstığı, toz şeker, un ve gül suyunu ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika fırında pişirin. Oda ısısına gelince üzerine bolca pudra şeker serpip servis yapın.

Leziz fındıklı kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Keklerinize ilave edeceğiniz bal veya kremayı tahta kaşık kullanarak ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!