ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ TATLI ATIŞTIRMALIK KROKAN

TATLI ATIŞTIRMALIK KROKAN

Tatlı atıştırmalık krokan
10 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatlı atıştırmalık krokan tarifi için malzemeler
  • 200 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 200 g fıstık 
Tatlı atıştırmalık krokan hazırlanışı

  • Çelik tencereye limon suyunu ve suyu koyun. Bu tencerenin içine girebileceği büyüklükte başka bir tencerenin içine soğuk su koyun ve kenarda bekletin. Şekeri koyduğunuz tencereyi, düşük ateşte şeker eriyip karamel rengini alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız sıcak tencereyi, soğuk suyun içine oturtun (Bu aşamayı atlarsanız, şekeri ocaktan almanıza rağmen şeker yanmaya devam edecektir).
  • Hemen fıstıkları şekere ekleyip hızlıca karıştırın ve yağlı kağıt üzerine yayın. Tamamen soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçerek, dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!