Sütsüz Puding

Sütsüz Puding
16 Şubat 2025

Sütsüz puding tarifiyle, sadece 4 malzeme ile lezzetli bir tatlı hazırlamak artık çok kolay! Su, kakao, şeker ve puding ile yapabileceğiniz bu pratik tatlı, hem hafif hem de yoğun çikolata tadıyla damakları şenlendiriyor. İşte Sütsüz puding tarifi:

Bal Kabaklı Puding tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Sütsüz puding kaç kaloridir?

Bir porsiyon Sütsüz puding 180 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sütsüz Puding için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kakaolu puding 
Sütsüz Puding

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye su, kakao ve şekeri ekleyin. Karıştırarak ısıtın.
  2. Karışım ısındıktan sonra, puding paketini ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  3. Karışım koyulaşıp puding kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  4. Puding koyulaştıktan sonra ocaktan alıp kaselere dökün. Oda sıcaklığında soğutun, ardından buzdolabına koyup 1-2 saat soğutun.
  5. Sütsüz puding servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Pudingin üzerine rendelenmiş çikolata, fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
  • Üzerine dilimlenmiş muz, çilek, kivi ya da böğürtlen gibi meyveler ekleyerek daha hafif ve taze bir tat elde edebilirsiniz.
  • Pudingin üzerine bir miktar çırpılmış krema veya şanti eklemek, pudinge ekstra yumuşaklık ve hafiflik katacaktır.
  • Üzerine ezilmiş bisküvi veya kek parçaları koyarak farklı bir doku elde edebilirsiniz.
  • Üzerine karamelle tatlandırılmış bir sos gezdirerek ekstra bir tat ve görsel zenginlik ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pudingin kıvamının tam tutması için sürekli karıştırarak pişirmeniz önemlidir. Karıştırmadığınızda puding tabanı tutabilir ve pürüzlü bir doku oluşabilir.
  • Pudingin iyice soğuması için buzdolabında en az 1-2 saat bekletmek gerekir. Sıcak servis ettiğinizde kıvamı tam oturmaz ve daha sıvı olabilir.
  • Eğer pudingin daha az tatlı olmasını istiyorsanız, şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çikolata sevenler için, tuzlu çikolata kullanmak farklı bir lezzet profili yaratabilir. Hem tatlı hem tuzlu bir dokunuş olur.
  • Pişirme sırasında topaklanmayı önlemek için sürekli karıştırmanız çok önemlidir.
Yorumlar
avatar
Fazilet kasarli SORU 11 Şubat 2025, 00:07
Puding neden koyuluyor bilgi verir misiniz
avatar
Selinhdr SORU 11 Şubat 2025, 10:11
Pudingin içine puding tozu (veya benzer bir karışım) kullanılması, tatlının istenilen kıvama ve dokuya ulaşmasını sağlamak içindir.
avatar
Fazilet kasarli SORU 12 Şubat 2025, 18:27
Kakao ve puding olması ilginç geldi teşekkür ederim

Benzer Tarifler

Lezzet Logo