Peynirli İrmik Helvası

Peynirli İrmik Helvası
12 Mart 2024

Pratik irmik helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli İrmik Helvası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 250 g tuzsuz Adıyaman peyniri (Sıcak suda bekletilmiş)
  • 100-150 g tereyağı veya sıvıyağ
Peynirli İrmik Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye su, süt, şeker ve yağı ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine irmiği ilave edin ve kısık ateşte sürekli karıştırın. Hafif kokusu çıktıktan ve malzeme birbirini iyice özümsedikten sonra peyniri ilave edin. Sürekli karıştırarak homojen bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırın ve altını kapatın.
  2. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo