ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ KITIR BİSKÜVİ

Kıtır Bisküvi

Kıtır bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıtır Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 150 g pudra şekeri
  • 45 g un
  • 150 g badem unu
  • 2 yumurta beyazı
  • 20 g toz şeker
  • 30 g eritilmiş tereyağı

Kıtır Bisküvi Nasıl Yapılır?

   
           
  • Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve pudra şekerini ilave edip kabarana kadar çırpın. Un ve toz bademi harmanlayıp ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yumurta aklarını derin bir cam kaseye alıp çırpmaya başlayın. Köpürmeye başladığında toz şekeri yavaşça ekleyerek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Katılaşan yumurta aklarını spatula yardımıyla badem unlu karışıma söndürmeden 2-3 seferde karıştırarak yedirin. Son olarak eritilmiş tereyağını ekleyip yavaşça karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 220 derecede 10-15 dakika pişirin.
  • Ilındıktan sonra küçük kare parçalara bölüp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!