ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ KITIR BİSKÜVİ

Kıtır bisküvi

Kıtır bisküvi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıtır bisküvi tarifi için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 150 g pudra şekeri
  • 45 g un
  • 150 g badem unu
  • 2 yumurta beyazı
  • 20 g toz şeker
  • 30 g eritilmiş tereyağı

Kıtır bisküvi Nasıl Yapılır

   
           
  • Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve pudra şekerini ilave edip kabarana kadar çırpın. Un ve toz bademi harmanlayıp ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yumurta aklarını derin bir cam kaseye alıp çırpmaya başlayın. Köpürmeye başladığında toz şekeri yavaşça ekleyerek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Katılaşan yumurta aklarını spatula yardımıyla badem unlu karışıma söndürmeden 2-3 seferde karıştırarak yedirin. Son olarak eritilmiş tereyağını ekleyip yavaşça karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 220 derecede 10-15 dakika pişirin.
  • Ilındıktan sonra küçük kare parçalara bölüp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.