ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİ FONDÜ

Şeftali Fondü

Şeftali fondü

Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan şeftali ve çikolatanın birlikteliğinden ortaya çıkan efsane bir tat ile karşınızdayız. Fondü, meyvelerin batırılarak tatlandırıldığı bir sos çeşididir. Özellikle İtalya, İsviçre ve Fransa'da sık sık kullanılır. Şeftali fondü tarifinin öyküsü;

“Buradaki şeftaliler bizim oralarda yok” demişti Maria Teyze, annemin dünürü. Birkaç yaz önce Türkiye’ye geldiğinde  en çok şeftaliye hayran kalıp dönmüştü ülkesine. İnsan şeker hastası olunca en çok şekeri seviyor sanırım. Bal gibi şeftaliler var gerçekten bizim buralarda. Kokusu uzaklardan duyulur. Annem sırf O seviyor diye gizli gizli bavuluna iki kilo şeftali doldurup İspanya’ya götürdü. Yedi saatlik yolculuğun sonunda şeftaliler daha da olgunlaşmış, bir bölümü ezilmiş ve tüm bavulu mis gibi korkutmuştu. 

Ne annem İspanyolca bilir, ne Maria Teyze Türkçe. Ama kol kola girip yürüyüşe çıkar ve kahkahalarla sohbet ederler. Annem Maria’ya her seferinde şeftali götürür. En değerli hediyeden daha değerlidir bu onlar için. Bu tarif onların bana ilhamıdır. Şeftaliye eş bir arkadaş düşündüm. Tabii ki bitter çikolataydı. Şeftaliyle çikolata kol kola girdi ve az pişirmeli, çok lezzetli bir tat oluverdi.

Alternatif olarak videolu anlatımıyla çikolata fondü tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

37 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftali Fondü Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta/büyük boy şeftali
  • 100 g bitter çikolata (%60-80 minimum  kakao)
  • 20 ml hindistan cevizi sütü
  • 7-8 adet kavrulmuş badem

Şeftali Fondü Nasıl Yapılır?

  • Şeftaliyi orta kalınlıkta dilimleyin. Fotoğraftaki gibi çiçek şeklinde yağlı kağıdın üzerine dizin.
  • Fırında üst ızgarayı açın ve ısıyı 170 dereceye ayarlayın. Şeftali dilimlerini üstleri kızarana kadar 15-20 dakika fırınlayın ve tabağa alın.
  • Bir kapta çikolatayı eritin ve sütle karıştırın. Elde ettiğiniz çikolata sosu taşmamasına dikkat ederek kızarmış şeftali dilimlerinin ortasına dökün. 
  • Son olarak ortasına ince ince doğradığınız bademleri koyun ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!