ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ NANELİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI TRUFF

Naneli Ve Beyaz Çikolatalı Truff

Naneli ve beyaz çikolatalı truff

Avrupa ve Amerika'da sık sık tüketilen truf, 'truffle' ismiyle de bilinir. Atıştırmalık olarak sunulan bu tatlı, nane, krema ve beyaz çikolata ile hazırlanmaktadır. İlk kez Fransız mutfağında yapılsa da, zaman içerisinde dünyaya yayılmış ve farklı çeşitleri ile sunulmuştur. Malzemeler hazırsa, naneli ve beyaz çikolatalı truf tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak hurma truffle ve kahveli portakallı truf tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Naneli Ve Beyaz Çikolatalı Truff Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml krema
  • 4-5 dal taze nane
  • 480 g beyaz pul çikolata

Kaplamak için

  • Hindistan cevizi tozu
  • Toz Antep fıstıgı
  • Ceviz içi (Ince rendelenmis)

Naneli Ve Beyaz Çikolatalı Truff Nasıl Yapılır?

  • Kremayı bir tavaya alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Naneyi elinizle irice kopararak ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
  • 10 dakika sonra kremayı süzün ve naneyi içinden çıkarın. Çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından aldıktan sonra bir mikser aracılığıyla 30 saniye çırpın ve üzerini streç film ile kaplayarak, tekrar buzdolabında 7-8 saat bekletin.
  • Tatlı kaşığı ile truff karışımından alın ve avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar elde edin.
  • Hindistan cevizi tozu, toz Antep fıstığı ve ceviz içini ayrı ayrı kaselere alın. Her bir topu istediğiniz toz ile kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!