ÇİKOLATALI PARFE

Çikolatalı parfe
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı parfe tarifi için malzemeler

Tabanı için:

  • 1.5 paket pötibör bisküvi
  • 40 g eritilmiş tereyağı
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 160 g eritilmiş sütlü çikolata
  • 1 yumurta

Üzeri için:

  • 100 ml krema
  • 100 g bitter çikolata

Süslemek için:

  • Bitter ve beyaz damla çikolata
  • Rendelenmiş karışık çikolata (beyaz, sütlü, bitter)
Çikolatalı parfe hazırlanışı

  • Tabanı için bisküvileri un haline gelinceye kadar rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Baton bir kek kalıbını streç film ile kaplayın. Hazırladığınız bisküvi karışımını kalıbın tabanına bastırarak yayın.
  • Toz krem şanti, kakao ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Katılaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Eritilmiş çikolata ve yumurtayı ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Harcı kalıba döküp üzerini streç film ile kaplayın. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin.
  • Üzeri için kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ekleyip ocaktan alın ve çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Soğuduktan sonra hafif çırpın.
  • Donan parfeyi kalıbından çıkarıp servis tabağına alın, üzerine çikolata sosundan gezdirin. Rendelenmiş ve damla çikolata karışımları ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!