ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI CHEESECAKE

Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake

Çikolatalı antep fıstıklı cheesecake

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 36 kakaolu pötibör bisküvi
  • 90 g eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sütlü damla çikolata
  • 225 g krem peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı sürülebilir çikolata kreması
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 25 g kakao
  • 35 g un

Ganaj için:

  • 1 su bardağı beyaz damla çikolata
  • 3/4 su bardağı krema

Üzeri için:

  • File Antep fıstığı

Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaba alın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın, yuvarlak kek kalıbının tabanına yayın. Damla çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba alıp mikrodalgada eritin.
  • Krem peynir ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser yardımı ile çırpın. Süt, yumurtalar ve kremayı ekleyip çırpın. Sürülebilir çikolata kreması, vanilya, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 70-75 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  • Ganaj için beyaz damla çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve mikrodalgada 1 dakika ısıtın, daha sonra alıp çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışımı cheesecake’in üzerine gezdirin. 
  • Cheesecake ılınıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına alıp 2 saat dinlendirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!