Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake

Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake için

Malzemeler

  • 36 kakaolu pötibör bisküvi
  • 90 g eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sütlü damla çikolata
  • 225 g krem peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı sürülebilir çikolata kreması
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 25 g kakao
  • 35 g un

Ganaj için:

  • 1 su bardağı beyaz damla çikolata
  • 3/4 su bardağı krema

Üzeri için:

  • File Antep fıstığı
Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Kakaolu bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaba alın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın, yuvarlak kek kalıbının tabanına yayın. Damla çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba alıp mikrodalgada eritin.
  2. Krem peynir ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser yardımı ile çırpın. Süt, yumurtalar ve kremayı ekleyip çırpın. Sürülebilir çikolata kreması, vanilya, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 70-75 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  4. Ganaj için beyaz damla çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve mikrodalgada 1 dakika ısıtın, daha sonra alıp çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışımı cheesecake’in üzerine gezdirin. 
  5. Cheesecake ılınıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına alıp 2 saat dinlendirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo