ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ARMUTLU ÇİKOLATALI KEK

Armutlu Çikolatalı Kek

Armutlu çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 2 su bardağı un
  • 120 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 50 g pudra şekeri
  • 60 g badem unu
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz

Arası için:

  • 3 armut
  • 40 g tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Çikolata katı için:

  • 80 g bitter çikolata
  • 120 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 90 g badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • Kakao

Armutlu Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru orta boy kelepçeli bir kalıba elinizle bastırarak yayın. Kabarmasını önlemek için üzerini çatal ile birkaç yerinden delin.
  • Armutlu katı hazırlamak için armutların kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip armutları ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra hazırladığınız tabanın üzerine yayın.
  • Çikolata katı için çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve toz şekeri bir karıştırma kabına alıp şeker eriyinceye kadar çırpın. Üzerine yumurta ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Erittiğiniz çikolatayı ilave edip karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyip çikolatalı karışıma ekleyin ve harç pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştırın.
  • Çikolatalı harcı armutların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 30-35 dakika pişirip fırından alın. İyice soğuduktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!