ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KAJULU, HİNDİSTAN CEVİZLİ EV YAPIMI DONDURMA

Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma

Kajulu, hindistan cevizli ev yapımı dondurma

Öğr. Dyt. Özge UĞUR @thinktofit okuyucumuzdan evde kendi dondurmasını hazırlamak isteyenlere özel bir tarif ile karşınızdayız. Muz, kaju yoğurt, bal ve çikolata ile kolayca hazırlanan dondurma, yaz aylarının en serinletici ve lezzetli tatlısı olacak. Katkı malzemesi kullanılmadığı için, hazırladığınız dondurmaları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, kajulu, hindistan cevizli ev yapımı dondurma tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tüm püf noktalarıyla nefis kakaolu dondurma ve çilekli dondurma tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy muz 
  • 1 yemek kaşığı kaju kreması  
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu  
  • 1 yemek kaşığı bal  

Üzeri için:

  • 1-2 kare eritilmiş bitter çikolata

Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri blendırdan geçirip dondurma kabına koyun.
  • Deep freeze'de 1-1,5 saat kadar dondurun. 
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 
  • Daha sonra erittiğiniz çikolatayı çatal ile dondurmanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!