ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR ÇİLEKLİ DONDURMA

Çilekli Dondurma

Mevsimin en taze çilekleriyle hazırlayabileceğiniz bir tarifimiz var. Evde kolayca hazırlanan dondurmalı tatlılar ile siz de gününüzü renklendirin. Dallardan toplanmış mis kokulu çilekleri mutfağımıza konuk ediyoruz. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan çilekli dondurmayı; ister sade, isterseniz de farklı tatlılarla birlikte ikram edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, serinletici etkisiyle aklınızı başınızdan alacak nefis çilekli dondurma yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı kakaolu dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr çilek
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 250 gr çikolata

Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri yıkayıp saplarını temizleyin ve mutfak robotunda çekerek püre haline getirin.
  • Limon suyu, su ve şekeri ekleyip karıştırın. Dondurma kalıplarını ıslatın ve karışımı içine doldurarak kapaklarını kapatın.
  • 1 gece derin dondurucuda bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Dondurmaları kalıplarından çıkartarak çikolataya bulayın ve bekletmeden servis yapın.
  • Aromatik bir tat katmak için çilekli dondurmayı, apple crumble ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız çileklerin taze olmasına özen gösterin.
  • Hazırladığınız dondurmayı, saatte bir kez dondurucudan çıkartın ve karıştırıp tekrar dondurucuya koyun. Bu sayede her yanı eşit bir şekilde donacaktır.
  • Dondurmayı servis etmeden önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Böylece daha kolay servis edebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.